Möhippa

kurs i pärltillverkning perfekt för er möhippa/svensexa!   

ett minne för livet

 SOFIA VIVELAND

glas smycken konst formgivning

Söker du och ditt kompisgäng en mysig och kreativ upplevelse till er Möhippa/Svensexa? Då har jag den perfekta aktiviteten, ni kommer till min ateljé och får själva efter handledning tillverka smycken till bruden/brudgummen eller kanske som morongåva till dess partner.

Ni får uppleva det fantastiska i att jobba med varmt glas i en mysig verkstads miljö där man får utlopp för sina dolda kreativa talanger.


Vi börjar med en genomgång av tekniker (färger, storlek, mönster) och väljer den produkt som ni vill göra (se mer info nedan) sedan gör ni val av färg och uttryck innan vi går in i verkastaden och tillverkar pärlorna.


Populärast är att hela gänget göra en egen unik pärla att fästa på ett kompisarmband samt att brud/brudgum gör ett par örhängen eller ett halsband i matchande färger.

Vi kommer att använda en teknik som kallas flamework/lampwork vilket innebär att man jobba över en öppen gaslåga för att värma och forma glaset. För att skapa pärlor smälter man glaset på en tunn stav av metall så att det blir ett hål i varje pärla.


Pärlorna kan dekoreras med prickar, ränder eller bara lämnas i enfägat glas. De svalnar av i en speciell miljö som gör att glaset inte får indre späningar och spricker. Sedan ska de poleras och bindas ihop till unika smycken.


Alla moment från formgivning till färdig pärla ta ca 2 tim för 10 pers.


Pris: 4500 kr inkl.moms


i priset ingår; en demostration "att göra en pärla",marerial till pärlor, silverdetaljer för att kunna skapa två olika  smycken samt bubbelvatten och enklare fruktbuffé


min; 5 pers  max;10 pers


vill ni lägga till något extra till upplevelse så som tilltugg och bubbel eller har ni ett eget förslag hur er dag ska se ut. hör av dig så pratar vi mer!

Glas/Form Sofia Viveland                                                   Studio Formgivarkollektivet Sandbäcksgatan 2A

copyright sofia viveland. All rights reserved                                                                                    Trädgårdsföreningen i Linköping

                                                                                                                                                               glas@sofiaviveland.se, tele: 070-8705794