Vem är Sofia?

VEM ÄR SOFIA?

“När jag var liten spenderade jag många stunder i naturen med en krita i handen och ett papper framför näsan”

 

Med en konstnärlig och kreativ mamma gick det bara inte att värja sig mot den underbara världen av färger och form. Så föddes min längtan efter ett kreativt yrke och idag har jag många olika erfarenheter i ryggsäcken. Det första riktiga steget var nog en sommarkurs i måleri och konst vid Allés högstadieskola i Åtvidaberg, där gjords många av mina arbetsprover till Orrefors glasskola. I Orrefors fick jag sedan lära mig allt om glasets magiska kraft och enda sedan dess har jag inte kunnat slita mig ur dess grep.

 

När jag senare flyttade för kandidat studier till den danska ön Bornholm, efter en del utflykter till andra material som t.ex. att läsa till keramiker i Grebbestad. Blev det naturligt att jobba mer och mer med formgivning, och där skapades de första delarna i mitt egna uttryck. Att både få lägga lika stor tid vid ritbordet som i hyttan är något som passar mig och bidrar till att jag fortfarande utvecklas. Och sedan våren 2006 har jag haft privilegiet att få driva mitt egna företag med egen producerat glas.

 

Nu mer arbetar jag också med ren grafiskformgivning till köksdetaljer och tryck där mina blästrade dekor har fått nytt liv inom mönsterdesign. Även arbete med formgivning och tillverkning av smycken i glas/silver står idag på min meritlista och utgör ca 50 procent av mitt företag.

Förutom min arbetstid i företaget lägger jag idag mycket tid på en annan av mina passioner: kundmöten och försäljning där du kan möta mig i formgivarkollektivets Designbutik eller i en butik nära dig ;)

Glas/Form Sofia Viveland Studio & Butik formgivarkollektivet Sandbäcksgatan 2A

copyright sofia viveland. All rights reserved